12 lucruri care iti zic ca esti insarcinata

semne-ca-esti-insarcinataCu siguranta in prezent multe femei isi dau seama cand sunt insarcinate. Eu sincer nici nu pot crede stirile de genul ”nu a stiut ca este insarcinata si a nascut acasa“ ori altele de genul. Ca femeie e imposibil sa nu stii ca esti purtatoare unui omulet mai mic, e imposibil sa nu iti dai seama ca ceva transformari acolo in corpul tau. Iar aici includem si simptome care sunt deja cunoscute pentru alte boli insa si unele unice. Ideea de baza este ca atunci cand ai anumite simptome sa mergi la medic sa iti ceritifice sarcina sau sa iti iei tu un test de sarcina. Cele mai comune simptome care iti zic ca esti insarcinata sunt:

 • Iti intarzie menstruatia sau nu iti vine deloc. daca nu ti-a venit menstruatia la termenul stabilit de tine e clar ca sunt ceva probleme. Adica fie iti intarzie putin din cauza stresului, a dereglarii alimentatiei, fie daca nu iti vine ceva vreme buna esti insarcinata. Mai sunt si cazuri in care sarcina apare chiar si cu menstruatie insa sunt mai rare.
 • Ti se intaresc sanii. Acesta este un simptom si de venire a menstruatii, insa daca stii sa sanii te dor abia cu doua zile inainte de venirea ciclului menstrual atunci e clar ca trebuie sa intri la banuieli in cazul in care ai dureri mai lungi si repetate. Deasemenea aici trebuie sa mentionam si faptul ca ti se maresc sanii incet incet, se umfla, in cazul unei sarcini.
 • Ti se umfla mainile sau picioarele – e un semn clar ca vei avea un copil, asta in cazul in care nu cumva mananci foarte multa sare si nu te prea hidratezi iar fara e cald de mori.Tot aici mai putem spune si despre senzatia de imonilitate, simti ca nu te poti misca liber, ca ceva te tine din oase
 • Ai greturi de dimineata. Acest lucru poate sa arate si ca ai o boala, dar si ca esti insarcinata. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa consulti un doctor. Greturile pot aparea si din cauza unei indigestii insa daca te stii o persoana rezistenta, fara probleme de acest fel, e clar ca trebuie sa intri la banuieli
 • Ai pofte – de cele mai multe ori femeile zic ca au pofte in momentul sarcinii pentru ca bebelusul cere. De fapt nu el cere, ci organismul tau. El are nevoie de anumite substante, de pilda de glucoza sau de vitamine, ceea ce iti induce pofta. Acest lucru insa se poate intampla si daca ai carenta de anumite substante in organism, fara ca el sa prevesteasca intr-adevar o sarcina.
 • te simti obosita – acest simptom poate aparea si din cauza oboselii normale, pentru ca nu dormi bine sau nu te alimentezi cum trebuie insa, este si un factor care iti poate arata ca esti insarcinata.
 • Urinezi in mod frecvent – acest lucru iti poate arata si ca esti poate racitainsa este clar un factor determinant al unei posibile sarcini.
 • Ai mameloanele fie moi fie intens colorate sau ambele
 • Ai senzatie de foame continua fara sens. Desigur ca acest lucru poate sa indice si faptul ca esti stresata si sa arate o dereglare hormonala insa de cele mai multe ori daca te simti euforica si mananci mult e posibil sa ai o surpriza placuta in burtica.
 • Simti mirosuri specifice sau incepi sa nu iti mai placa anumite mirosuri ori sa iti placa unele care in trecut nu iti placeau
 • te simti balonata si greoaie – acest lucru poate sa apara si din cazau alimentatiei insa de cele mai multe ori se pare ca prevesteste o sarcina
 • Treci de la o stare la alta imediat si fara motiv. Acest lucru poate sa fie si un dezechilibru de personalitate, insa daca te stii ca fiind o persoana sigura pe ea, puternica, cu un caracter tare atunci trebuie sa iti dea de gandit faptul ca deviezi imediat de la o stare la alta, extreme si ciudate.
FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *