Cazuri uimitoare de trisare cu buna stiinta

studentUniversitatea Carolinei de Nord a inscris sportivi in clase false pentru 18 ani. Universitatile care au programe foarte mari au fost mereu criticate pentru faptul ca folosesc metode neloiala de a-si tine sportivii eligibili din punct de vedere academic. Insa Universitatea Carolinei de Nord, a capatat o reputatie solida pentru cultivarea dezvoltarii intelectuale si fizice in randul sportivilor. Imaginea idealizata s-a prabusit cand s-a aflat ca, vreme de 18 ani, sportivii erau inscrisi in clase care nici nu existau.

Timp de 20 de ani conducerea a inchis ochii la aceste fraude si la scaparile grave ale sistemului, multi dintre sportivi nefiind in stare nici sa citeasca cursiv, asa ca nici gand de pregatire academica. Solutia gasita a fost aleasa gresit tocmai pentru a-i mentine pe sportivi eligibili pentru a juca diferite sporturi. Singurul lucru real de acolo au fost acuzatiile si pedepsirea cu suspendarea a mai mult cadre din institutie, si, desigur, scandalul din media.
Columbus Public Schools si-a editat problemele si le-a facut sa dispara pe cale electronica. Angajatii de la centrul de date al institutiei de invatamant si-au facut un obicei din a inventa pe cale electronica studenti sau a „ridica” gradul de cunostinte si a falsifica cursurile absolvite. Cei implicati nu isi doreau bani, ci doar calificative cat mai bune si situarea institutiei in topul institutiilor apreciate.

Jumatate de milion de absente au fost sterse electronic si peste 7.000 de cursuri absolvite si etape ale studiului au fost falsificate. Pentru a creste performantele academice ale scolii, studentii care terminasera au fost „reinmatriculati” pentru a parea ca doar ce si-au inceput studiile si sunt teribil de buni. Pana la urma totul s-a aflat in 2012 si angajatii care se jucau de-a directorii de institutie si-au dat demisia.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *