Cele mai iubite animale de companie

vaca-animal-maternFara indoiala cainii si pisicile sunt cele mai apreciate animale de companie, insa se pare ca pisicile castiga cel mai mult teren. Chiar daca nu recomand nici unui caine si nici unei pisici sa se mute la bloc cu stapanul sau cu stapana sa, am totusi certitudinea ca o vor duce bine.
Sa vedem in continuare de ce sunt bune unele animale de companie:

Pisicile, pe locul unul in preferintele mele, adica felinele in general mi se par incredibil de adorabile. Ar trebui sa se faca un templu pentru pisici. Sunt curate, sunt silentioase si emana caldura multa. Nu mananca la fel de mult ca si cainii si ofera iubire, chiar daca pe interes.

Cainii, pe locul doi in preferintele mele ar fi chiar pe locul unu daca nu ar trebui scosi afara. Adica imi place foarte mult sa ma plimb cu ei si sa alegram, insa nu mereu am timp iar ei necesita mult timp, dar si multa energie. Iti ofera in schimb simpatie si aprecire, prietenie sincera si tovarasie de durata.

Un alt animal pe care l-as mai vrea in compania mea ar fi vaca, dar macar de nu ar creste ata de mult, insa sa dea lapte. Nu vreau sa creasca atat de mult pentru ca as vrea sa o pot tine in brate, sa o cuprind macar. Din nefericire cresc maaari si mi-e cam teama de cele care se “uita urat cu coarnele” spre mine. in rest insa mi se par animale de incredere. Blande si materne… adica o vaca te harneste si iti da lapte si nici macar nu iti este datoare cu nimic, numai o mama iti da lapte. Vaca e mama pentru noi toti.

Si iepurii…Atat de mult mi-ar placea sa tin niste iepurasi in casa, insa macar de ar fi si ei mai inteligenti sa ii pot simti cumva. Sau macar de ar avea chef de joaca cu mine.
Un alt animal pe care chiar l-as tine in casa si cred din suflet ca e animal de companie bun este nimeni altul decat porcul. El – porcul, nu numai ca aduce reale beneficii in casa, insa te poate ajuta si la ridicarea propriului moral.

Desigur nu trebuie sa luam viata prea in serios, dar niste soricei ar prinde bine tare atunci cand pisica nu-i acasa, nu de alta, dar nu toata lumea are timp de maturat si poate mai curata si ei ceva…

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *