Curatenie si aer respirabil in atelierul de tamplarie

exhaustoarePrelucrarea lemnului sau lucrul cu produse din lemn implica foarte mult praf si rumegus, de care se poate scapa cu mare usurinta daca va veti dota atelierul de tamplarie, indiferent de dimensiunile acestuia, cu un exhaustor.

Exhaustorul are menirea foarte clara de a curata aerul de impuritati si de a-l face astfel mai respirabil pentru cei care se afla in incapere. De asemenea, exhaustorul este folosit in scopul de a curata atelierul de rumegusul rezultat in urma prelucrarii lemnului.
Modelul necesar de exhaustor este stabilit in functie de necesitati, de dimensiunile spatiului in care este necesar acest utilaj si mai ales de cat de mult se lucreaza in atelierul respectiv si cu cate masini de prelucrare a lemnului.

Poate fi vorba despre lucratori in lemn amatori, care lucreaza de acasa si atunci va fi nevoie de un exhaustor cu putere mai mica si nu la fel de performant, si deci cu un pret mai scazut, la fel de bine cum poate fi vorba si despre utilizatori industriali, unde se prelucreaza lemn la nivel foarte mare si unde va fi nevoie de exhaustoare de capacitate foarte mare, care sa purifice aerul in spatii foarte ample. Pretul va fi mai mare pentru exhaustoare de capacitate industriala, insa si randamentul va fi pe masura.

Unele dintre aparatele disponibile in oferta magazinelor de profil, asa cum este si http://holz-maschinen.ro/ sunt prevazute si cu cartuse de filtrare optionale cu ajutorul carora se aspira particulele foarte fine de praf, ceea ce face masina mult mai performanta.
Exhaustoarele sunt proiectate pentru racordare la una, doua sau chiar trei masini de prelucrare a lemnului, fie ele mobile sau stationare.
Sacul colector al exhaustorului (de dimensiuni diferite in functie de modelul pentru care se opteaza) se fixeaza cu colier si cleme si este usor de montat si de schimbat.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *