Frigaruia de pui, reteta potrivita dupa o zi grea la locul de munca

Ajungi acasa, dupa o zi obositoare la locul de munca, vrei sa mananci ceva rapid si hranitor, gustos, dar sanatos, usor de preparat. Ce optiuni ai?
Ai putea sa comanzi ceva de la o firma de catering, dar vei avea de asteptat si s-ar putea sa nu iti convina ce vei primi. Ai putea sa mergi la un fast-food sanatos (daca exista asa ceva…) si sa iti comanzi un preparat pe baza de legume multe si ceva carne slaba.

Cel mai bine ar fi sa iti gatesti acasa un preparat rapid si foarte usor de facut chiar si pentru cei fara experienta in bucatarie. Despre ce preparat e vorba? Niste frigarui de pui sunt o alegere excelenta si seara si la pranz, chiar si pana in pranz, iar pentru preparare ai nevoie de cateva minute si ceva indemanare.

Reteta e clasica, banala. Ai nevoie de: un piept micut sau o jumatate de piept mai mare, cam 300 g, o ceapa rosie, niste ciuperci champignon pentru gust desavarsit, dovlecel si rosii, vreo doua suculente, ardei rosu micut, lapte cu cat mai putina grasime, 100 ml, ardei iute, daca preferi, ulei de masline si ustoroi, doi catei sunt suficienti. Desigur nu uita de boia, sare, piper dupa gust pentru cel mai bun frigarui de pui pe care l-ai mancat vreodata.

Tai repede pieptul in bucatele patrate, dupa care acopera carnea bine cu laptele slab. Puiul merge la marinat la frigider nu mai mult de o ora. Legumele si ciupercile se taie cat poti de maricele, cam cat bucatelele de carne, se adauga usturoiul zdrobit, boiaua si sarea si piperul, ardeiul dulce.

Pe bete speciale pentru frigarui se pun alternativ bucatele de carne si de legume, se ung toate preparatele negatite cu ulei de masline, dupa care se pun pe gratar si se prajesc 5 minute pe fiecare parte. Se servesc calde, cu o salata eventual, daca iti place, alaturi de o painica de casa.

Ca sa iasa frigaruiul bun poti folosi pui care sunt crescuti cu proteine vegetale, vitamine si minerale, pentru crestere naturala si uniforma, cu ingrediente din agricultura proprie si intregul proces de productie al carnii controlat intern in permanenta.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *