Importanta companiilor de combatere a daunatorilor in alimentatia publica

pesticides-toxic-fruitDaunatorii in facilitatile de vanzare cu amanuntul a produselor alimentare, de prelucrare si de distributie nu au doar consecinte negative, ci pot duce la pierderi semnificative de produse, actiuni de reglementare si un cosmar in relatiile publice. In fiecare zi, DDD se afla in lupta contra cronometru pentru a economisi timp si bani pentru firmele care comercializeaza alimente. Din pacate, a neglija problemele daunatorilor si salubritatea poate strica nu numai produsele, dar afecteaza bunul cel mai valoros – reputatia in ochii consumatorilor.

Tehnologia de protectie a culturilor – care include pesticide, erbicide, insecticide, fungicide, precum si produse de biotehnologie – ajuta la controlul a mii de specii de buruieni, insecte daunatoare si numeroase boli de plante care afecteaza culturile.

Fara aceste tehnologii importante de protectie a culturilor si de combatere a daunatorilor, productia de alimente din Romania ar putea sa scada, mai multe fructe si legume ar fi in lipsa de aprovizionare, iar pretul alimentelor ar creste. Si mai mult, productia din tara de fibre importante pentru haine, cum ar fi bumbacul, ar scadea deoarece fermierii si-ar pierde recoltele si mijloacele de subzistenta pentru a combate bolile si daunatorii.

Gestionarea adecvata a daunatorilor este un pas vital in procesul de produse alimentare si a bauturilor in cursul de desfasurare si asigurare a calitatii. O investitie in strategiile profesionistilor care se ocupa de daunatori, produce mai multe beneficii semnificative, inclusiv siguranta alimentelor si eficienta de asigurare a calitatii in instalatii, reducerea riscului de pierderi de produse, reputatia de brand imbunatatita si satisfactia consumatorilor. Fiecare ban cheltuit cu serviciile unei firme dezinsectie Bucuresti precum DDD, de prevenire si eliminare a daunatorilor la timpul potrivit, va fi, cel mai probabil, sa se intoarca cu castiguri suplimentare prin reducerea pierderelor de produse. Acest fapt ilustreaza imediat ca gestionarea daunatorilor este, de fapt, o investitie, si nu o cheltuiala.

Cand vine vorba de combaterea daunatorilor in alimentatia publica, cei mai multi observatori ocazionali ai lantului alimentar se vor gandi la faza de crestere ca zona cheie a problemei, insa nu este asa. Una dintre problemele de principiu asociate cu controlul daunatorilor culturilor este atunci cand produsele sunt plasate in depozit si aici fiind un alt domeniu de neintelegere: ar fi gresit sa credem ca o combatere a daunatorilor se face doar in centrele de produse depozitate in mari cantitati, cum ar fi cerealele si silozurile care le contin. Exista probleme in fiecare etapa a lantului de alimentare; instalatiile de productie si de prelucrare, depozitele de supermarket-uri, restaurantele, containere de transport maritim si asa mai departe. O varietate de insecte si daunatori predomina in aceste domenii diferite de depozitare a alimentelor – toate dintre acestea au devenit extrem de adaptate la mediul lor si nu sunt de obicei gasite in alta parte – si unele dintre tehnicile inovatoare folosie de DDD sunt in continua perfectionare pentru a le combate cat mai eficient. Asa ca nu ezitati sa ne contactati imediat in cazul in care detineti cantitati importante de alimente supuse riscului de infestare.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *