Monitorizeaza mai usor hipertensiunea arteriala cu un tensiometru profesional

hipertensiuneOrganismul uman este conceput pentru a functiona normal doar daca toate organele din corp au un ritm de functionare normal. Daca v-ati intrebat de ce creste tensiunea trebuie sa stiti ca de multe ori se intampla ca din cauza stresului sau a unor factori genetici, tensiunea noastra arteriala are tendinta sa creasca exagerat de mult. Asa apare hipertensiunea, manifestata prin presiunea prea mare exercitata de sange asupra vaselor de sange, avand simptome hipertensiune dintre cele mai grave. Complicatii care pot aparea in urma hipertensiunii arteriale cuprind bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale sau insuficienta renala.

Ca sa intelegem mai bine cum apare hipertensiune arteriala trebuie sa stim ca exista o tensiune sistolica, aparuta cand inima pompeaza cu putere sangele prin artere, si o tensiune diastolica, presiunea cea mai mica la nivelul arterelor in perioadele de relaxare ale muschiului cardiac. Cele doua tipuri de tensiuni pot creste sau scadea in functie de efortul fizic depus sau de anumite situatii stresante in care ne aflam. Exista si doua tipuri de hipertensiune arteriala, primara si secundara, cea de-a doua aparand in urma unor alte afectiuni si fiind mult mai grava. Printre cele mai intalnite simptome tensiune mare se numara aparitia letargiei, caracterizate prin modificarea starii de constienta, schimbarile bruste de comportament, de la delir si confuzie la halucinatii, iluzii, dar si durerile foarte mari la nivelul pieptului si presiune toracica. Alte simptome tensiune mare includ ameteala, vorbirea greoaie si neclara, sangerarile nazale, amortelile, paralizia, tahicardia-accelerarea ritmului cardiac pe o perioada scurta de timp, cefaleea, slabiciunea accentuata. Explicatii de ce creste tensiunea pornesc in primul rand de la intrebarea ce este hipertensiunea, apoi trebuie sa ne gandim la cauzele pentru care ne trezim cu tensiunea arteriala mare. Dintre cele mai frecvente cauze amintim alcoolismul, bolile cardiovasculare, anxietatea si stresul accentuat, ateroscleroza, leziunile cerebrale, tulburarile endocrine sau afectiunile renale. Hipercolesterolemia, deficitul de potasiu, alimentatia gresita pot fi alte cauze ale aparitiei tensiune arteriala mare. Cea mai buna metoda de preventie a tensiune diastolica mare este masurarea zilnica a tensiunii cu un tensiometru de mana sau de incheitura Sendo. Tensiometrele Sendo dispun de tehnologie testata clinic, sunt precise, afiseaza tensiune diastolica mare si permit controlul rapid al acesteia si evitarea unor complicatii generate de hipertensiune.

Aparatele pot masura tensiunea si in caz de aritmie, au garantie 5 ani, sunt simplu de utilizat, sunt durabile si compacte, fiind potrivite pentru orice categorie de varsta. Calitatea japoneza garantata de Sendo transforma aceste tensiometre in cele mai bune instrumente de monitorizare a tensiunii dvs. si de tratare a situatiilor in care aceasta depaseste limita admisa. Alaturi de masurare, tensiunea arteriala se poate tine in frau si printr-o alimentatie adecvata si un stil de viata sanatos. In alimentatia persoanelor cu hipertensiune ar trebui sa intre cat mai multe fructe si legume, substante diuretice, cat mai putine lucruri sarate, dar si miscare multa, evitarea locurilor de munca foarte stresante si efortului prea mare. De asemenea, in alimentatia persoanelor cu hipertensiune nu au ce cauta grasimile in exces, alimentele procesate excesiv sau orice fel de tip de mancare care poate duce la tensiune arteriala accelerata.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *