Ofertele din marketuri

ofertele-din-marketuriDe cate ori nu ati fost in supermarketuri si nu ati fost tentati de promotiile 1+1 la jumatate. Desi ai nevoie doar de un produs, te gandesti ca lasa…. o sa se termine si o sa fie  bine sa mai avem. Problema e ca acel +1 nu e la jumatate de pret din celalalt. Daca facem calculele observam de fapt ca e 1+1 la acelasi pret, fara nicio reducere.

Aceste superbe oferte, strategii de marketing ne fac doar sa cumparam lucruri de care nu avem nevoie. Sunt sigura ca ati intrat de foarte multe ori cu o lista bine intocmita cu articole necesare si ati cumparat tot felul de inutilitati.

De exemplu in perioada sarbatorilor, de Craciun cumparam in fiecare an globuri si beteala, chiar daca nu o punem in brad, caci si ala cade pe noi. Nu e problema, agatam prin casa.

Sarind putin, eram intr-o zi intr-un supermarket renumit si cautam ceva dulce de rontait. Ma tot uitam la produse si la preturi nefiind hotarata ce sa cumpar. Nu mai stiu ce produs era si nici ce pret era, asa ca ipotetic, de dragul exemplului voi spune 3,49. Vine un lucrator comercial si incepe sa aranjeze produsele, sa aprovizioneze rafturile, iar la un moment dat schimba pretul produsului mentionat. Era la reducere, cu eticheta rosie, pretul de baza taiat, iar pretul cu reducere fiind de ….3,49.

Stiu ca aceste practici sunt des intalnite, dar macar le pot face la sfarsitul zilei sau a promotiilor.

 

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *