Pasarea Dodo

Pasarea Dodo avea dimensiuni corporala asemanatoare cu un curcan, ciocul lung de 23 cm si cantarea in jur de 20 de kilograme. Ea se reproducea in mod constant de la an la an, iar perioada de clocit era de 49 de zile. Aceasta facea doar un ou la fiecare ciclu de reproducere. Se hranea cu seminte si fructe salbatice de dimensiuni mici. Asemanatoare ca infatisare cu rata acestea scoteau sunete similare cu acestea.

Dupa studiile efectuate de-a lungul timpului, s-a constatat faptul ca pasarile Dodo au disparut in anul 1680. De asemenea, aceasta a fost nu numai victima vanatorilor, dar si a animalelor domestice aduse de om pe insula unde traia.

Pasarile Dodo aveau gatul scurt si ciocul incerdibil de gros. Datorita corpului greoi si dolofan completat de o coada scurta, aceasta se misca leganat, ca o rata. Intre timp si-a pierdut dexteritatea de zbor aceasta nemaifiind capabila sa-si ia avant de la sol. Acest lucru se intampla frecvent la pasarile care traiesc izolate pe insula.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *