Scapa de durerile cauzate de artrita si guta cu o singura operatie

boala-gutaDurerile articulare sunt o obisnuinta, mai ales la varste avansate dar nu numai, si din pacate multi dintre noi nu stim sau nu dorim sa ne tratam, lasam totul pe seama unui gel sau a anti-inflamatoarelor, fara sa avem un diagnostic si indicatii clare de tratament. Cele mai frecvente cauze pentru durerile de articulatii sunt guta si artrita reumatoida, in cazul primei ajungandu-se adesea in cadrul tratamentului la operatie pentru boala guta, iar in cea de-a doua fiind nevoie de tratamente particularizate.

La prima vedere boala guta si artrita reumatoida par a fi cam acelasi lucru. Ambele boli cauzeaza inrosirea si umflarea articulatiilor si dureri uneori insuportabile. Ambele pot cauza dizabilitati serioase si pot afecta calitatea vietii in general. Insa cam aici se opresc asemanarile dintre cele doua.
In timp ce boala guta se considera a fi cauzata, indirect, de alimentatia foarte bogata in purine care odata transformate in acid uric in exces cauzeaza formarea de cristale in articulatii care duc la dureri atroce si umflarea si inrosirea articulatiei, artrita reumatoida este o boala autoimuna care cauzeaza inflamatii la nivelul tuturor articulatiilor din corp, le face imobile, dureroase si umflate. Din pacate este o boala a carei cauza nu a fost inca stabilita exact, dar care este sistemica, ceea ce inseamna ca se raspandeste in intregul organism putand afecta chiar si organe.

Guta apare mai ales la articulatia degetului mare de la picior, desi poate afecta si calcaiul sau incheietura, dar si articulatiile de la mana (degete, cot, pumn, etc). De asemenea, guta determina aparitia tofilor gutosi, niste noduli de culoare alba care se formeaza tot in urma acumularii de cristale. Tratamentul gutei in atacurile acute inseamna medicamente anti-inflamatoare, insa atunci cand articulatiile sunt deja erodate si miscarile se fac cu greu si cu dureri atroce se recomanda operatia pentru indepartarea cristalelor, ceea ce va reda mobilitatea articulatiei si stabilizarea acesteia. O astfel de operatie este indicat sa fie facuta in centre de specialitate, cu chirurgi specializati in acest tip de interventii, asa cum este Clinica Zetta, unde medicii sunt dedicati atat muncii lor, cat mai ales pacientilor, facand din juramantul lui Hippocrate un stil de viata.

La Zetta orice problema va fi tratata de catre o echipa medicala cu o experienta construita in mii de ore in salile de operatii, in interventii dintre cele mai dificile si complicate, de ultima generatie, dar si in afara salilor de operatii, in lucrari de specialitate, studii, congrese si conferinte pe teme dintre cele mai interesante. De asemenea, tehnologia disponibila in clinica este una de top, astfel incat pacientii sa se recupereze cat mai rapid dupa interventii, si cu o minina lezare a tesuturilor.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *