Tuburi cu vid moderne

Tuburile cu vacuum sunt dispozitive care pot controla electricitatea prin orientarea curentului prin doi sau mai multi electrozi din interiorul unui vacuum. Inventate inca din 1904 ele s-au gasit in multe electronice precum radiouri, televizoare, sisteme de radar, echipamente de inregistrare, computere, pana ce au fost inlocuite de semiconductori, mai mici si cu eficienta mai mare, durabilitate mai mare. Tuburile cu vid au continuat sa fie utilizate in televizoarele vechi si in monitoare, pana ce au aparut ecranele cu plasme si cu LED, in cuptoarele cu microunde din prezent mai exista acest tub cu vacuum numit magnetron.

Tuburile cu vid mai sunt utilizate si in satelitii pentru comunicatii pentru ca sunt foarte eficiente pe orbite, in aplicatii militare si in comunicatii civile. Tuburile cu vacuum au un mare avantaj ijn fata electronicelor solide, putand sa functioneze corect in temperaturi si conditii care ar distruge complet semiconductorii. Alt avantaj al tuburilor cu vid este ca pot opera la frecvente inalte si la lungimi de unda mai scurte. Semnalele radio sunt mai „puternice” si mai greu de bruiat, pot aparea secvente radio noi si un spectru electronic diferit.

Limitarile producerii de tuburi cu vid vor fi desfiintate de catre INVEST un program DARPA, se vor produce mai rapid, cu mai putina munca si cu precizie mai mare. Tuburile cu vid din viitor vor putea fi facute cu ajutorul imprimantelor 3D.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *