Un film cu final neasteptat

Astazi am stat practic intreaga zi in fata televizorului si am lenevit. Am reusit sa vad, insa, un film care mi-a parut de-a dreptul intrigant. Filmul este « Rabit dogs », o productie dina nul 2015. Filmul prezinta urmatorul scenariu : trei banditi au jefuit o banca, au luat ostatica pe o fata de acolo si au urcat in masina unui om din fata bancii, care era cu o fetita mica in salon, pe care, la fel i-au luat ostatici, impunand-ul pe om sa conduca, pentru a scapa astfel de politie.

Filmul prezinta intreaga aventura pe parcursul unei zile a acestor calatori, care se indreapta spre o destinatie stiuta doar de cei trei banditi. Fetita detinatorului automobilului doarme mereu, caci acesta zice ca este bolnava si tatal sau trebuie sa-i faca injectie la un anumit interval de timp. Pe parcursul calatoriei, care este una destul de dura, se intampla foarte multe lucruri, dintre care unele de-a dreptul oribile. Banditii incep sa se certe intre ei, ostaticii incearca sa fuga, insa esueaza de fiecare data. Oameni nevinovati mor si situatie celor trei banditi se complica din ce in ce mai mult.

Un film prea lent pe alocuri, cu prea multe intarzieri in firul actiunii, prea monoton poate parea, insa finalul merita sa fie vazut filmul. In final, mor toti cei trei banditi si femeia luata drept ostatica. Ramane in viata tata (soferul) care i-a omorat pe toti si care ia toti banii si fiica sa. Ultima scena a filmului ni-l prezinta pe tata cum conduce masina si asculta la radio stirile, care anunta ca cei trei banditi care au furat banca nu au fost inca gasiti, precum si faptul ca acum o zi a fost rapita de la gradinita fetita unui influent om politic si ca o mare recompensa este ceruta pentru intoarcerea ei. Concluzia de la finalul filmului : realitatea nu este nimic altceva deca presupunerea ca perceptiile noastre sunt adevatare.

Finalul filmului a fost ca un fel de booom pentru mine, pentru ca ma asteptam la un happy end, sincer. Si, surprinzator, am stat sa meditez, caci devin curioasa, in momentele in care regizorul/autorul prezinta un final la care nu m-am asteptat, daca a lasat indici pe parcursul intregii productii, de aceea am stat sa analizez si sa ma gandesc cum de nu mi-am dat seama mai devreme. Imi plac filmele care te pun pe ganduri dupa, chiar daca iti para cam mediocre si nu ai mari asteptari, uneori totul poate fi dat peste cap in final.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *