Viitorul stocarii este al hard disk-urilor externe

Atunci cand discutam despre un desktop sau un laptop, in afara de procesor si memoria RAM, tipul de display, foarte important e elementul stocare informatie importanta. Un computer obisnuit nu depaseste 500GB spatiu de stocare, insa au inceput sa apara pe piata si dispozitive cu spatiu de stocare de pana la 10 ori mai mare.

De ce ar fi asa de importanta stocarea? In primul rand, pentru sistemul de operare, care e din ce in ce mai voluminos si are nevoie de spatiu pentru a se instala. In al doilea rand, avem nevoie de spatiu de stocare pe hard disk pentru ca nu ne dorim sa tot salvam pe CD, DVD sau pe stick usb toate informatiile importante pentru ca nu ne mai incap in calculator. Daca hard disk-urile interne nu mai sunt de mult la moda, fiind inlocuite de SSD, cu capacitati de stocare imense si schimb de date mult mai rapid, un hard disk extern e foarte bun oricand, e la moda, si culmea, e mai folosit decat SSD-urile.

In general calculatoarele si laptopurile cu SSD-uri sunt mai scumpe asa ca nu toata lumea isi permite sa investeasca in ele, dar intr-un hard disk extern e mai usor de investit. Hard-disk-ul extern seamana foarte bine cu cel intern, numai ca e mobil si poate fi pus pe orice sistem via USB. Este compact, are capacitati de stocare de peste 16TB, poti sa-l folosesti pentru a elibera mediul de stocare intern, e foarte bun pentru un backup. Un astfel de device e usor de folosit si faci si economie la energie. Este important de stiut si ca hard disk-urile externe rezista mult mai bine utilizarii pentru ca nu sunt supuse aceeasi uzuri pe care o are hard-ul intern, care poate face si pana la cateva mii de procesari zilnice.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *